Καλέστε μας +30 23810 26555-6
Ωράριο Δευ - Παρ 7.30 πμ - 15.30 μμ

Ελ

En

Δ.Τ. Επιμελητήριο Πέλλας για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στο Νομό Πέλλας 5,6 και 7 Μαϊου 2023

Ταχ. Δ/νση         : 25ης Μαρτίου 13 
Ταχ. Κώδικας     : 58200
Τηλέφωνο          : 23810 – 26-735

Έδεσσα      12 Μαΐου 2023

Δελτίο Τύπου

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) που φιλοξενήθηκαν στον Νομό Πέλλας από 5-7 Μαΐου 2023.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου ξεκίνησαν οι εργασίες της Γ.Σ. με την εναρκτήρια ομιλία και καλωσόρισμα, ώς οικοδεσπότη, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πέλλας και Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΕΕ  κ. Ιορδάνη Τσώτσου, ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννη Μασούτη και στη συνέχεια αναπτύχθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που μεταξύ άλλων πέραν των εγκρίσεων των απολογισμών συζητήθηκαν διεξοδικά προτάσεις και θέσεις των Επιμελητηρίων για θέματα των παραγωγικών τάξεων.

Το Σάββατο 06.05.2023 στην πανηγυρική συνεδρίαση τίμησαν με την παρουσία τους την Γ.Σ. :

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  Μαργαρίτης Σχοινάς , ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, κ. Ιωάννης Τσακίρης , ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος , ο Υφυπουργός Υποδομών κ. Γεώργιος Καραγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δάνης Τζαμτζής, Εκπρόσωποι των κομμάτων του κοινοβουλίου με τον Σύριζα να εκπροσωπείται από την κα Θεοδώρα Τζάκρη και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από τον Ευρωβουλευτή κ. Κώστα Χρυσόγονο, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕΒΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς ΕΣΕΕ κ. Γεώργιος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Σίμος Διαμαντίδης, ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αβραάμ Πανίδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας κ. Νεκτάριος Ελμαλόγου, Πρόεδροι Ομοσπονδιών καθώς και το σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του  Νομού Πέλλας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος ξεκίνησε τις εργασίες με ένα χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Ιωάννης Μασούτης έκανε την κεντρική τοποθέτηση με θέμα «Τί αναμένει ο κόσμος των επιχειρήσεων από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 21 ης Μαΐου – ποιο είναι το διακύβευμα και ποιες οι προτεραιότητες για το επιχειρείν».

Ακολούθησαν τοποθετήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Ιορδάνη Τζαμτζή όπου έκανε αναφορά στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού Πέλλας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει απευθυνόμενος στην πολιτική ηγεσία και χαιρετισμός του Δημάρχου Έδεσσας κ. Ιωάννη Μουράτογλου. Στη συνέχεια υπήρξε διαδικτυακή παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετική με τα Επιμελητήρια και τις συντονισμένες προσπάθειες της Επιμελητηριακής κοινότητας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την επίλυση προβλημάτων και τα κίνητρα για την ανάπτυξη των Επιχειρήσεων και ακολούθησαν οι τοποθετήσεις Κυβερνητικών παραγόντων και εκπροσώπων των κομμάτων.

Στην κεντρική τοποθέτηση του ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. κ. Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδος δεν είναι μόνος και πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάντα στο πλευρό των επιχειρήσεων με στόχο την επίτευξη της μέγιστης εξωστρέφειας και ανάπτυξης του επιχειρείν.

Την ίδια ημέρα το Επιμελητήριο Πέλλας παρέθεσε το επίσημο δείπνο της λήξης στο οποίο παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους συνοδούς υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα με επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Μουσείο της Πέλλας, στο Ιστορικό και λαογραφικό μουσείο Γιαννιτσών, στα λουτρά Πόζαρ αλλά και στην Έδεσσα στην περιοχή των Καταρρακτών με το υπαίθριο μουσείο νερού, μύλους κλπ.

Το αποτύπωμα των επισκεπτών στο Νομό Πέλλας θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο τουριστικό προϊόν αφού γεμίσαν από εικόνες, φιλοξενία, ιστορία και κουλτούρα του Νομού Πέλλας και πλέον θα αποτελούν και αυτοί τους πρεσβευτές του τουρισμού μας.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πέλλας ευχαριστούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την ΔΗΚΕΔΕ, την Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή της Γ.Σ. και κυρίως τις επιχειρήσεις του Νομού Πέλλας που συνέβαλαν ουσιαστικά για την υποδοχή και την φιλοξενία των επισκεπτών και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού που κάλυψαν δημοσιογραφικά το σημαντικό αυτό γεγονός.

Προηγούμενο Δεξίωση Επιμελητηρίου Πέλλας

Ακολουθήστε μας

Επικοινωνία

25ης Μαρτίου 13,
Τ. Κ. 58200 Έδεσσα

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:00 πμ – 15:00 μμ

Εξυπηρέτηση Κοινού:

Δευτέρα – Παρασκευή:
08:00 πμ – 14:30 μμ

Newsletter